Nice to know

Ting der er værd at vide i Tikøb SFO

Fælleshuset:

Fælleshuset er Tikøb Familiehus’ SFO-afdeling. Vi har børn fra 0-3. kl., og har gode muligheder, for at børnene kan lege på kryds og tværs af klassetrinene.

Vores hus består af funktionsopdelte rum, dvs. at børnene selv kan bestemme, hvor de vil være inden for grænserne, og om de vil arbejde i et af vores værksteder eller lege ude.

Vores åbningstider:

Mandag-torsdag                        14.00-17.00 (Fredag 14.00-16.00)

I skoleferier                                    6.30-17.00 (Fredag 06.30-16.00)

Morgenåbning                              6.30- når børnene møder i skole.

Vores morgenåbningstilbud starter i Familiehuset (vores børnehave afd.) kl. 6.30, men kl. 7.00 går vi i Fælleshuset, hvor børnene kan få morgenmad, lege, spille eller tegne, inden de sendes i skole.

I skoleferierne arbejder vi ofte sammen med børnehave og klub, så vi kan finde på at flytte vores aktiviteter til disse afdelinger.

Ind- og udkrydsning:

Når børnene kommer fra skole, skal de altid krydse sig ind, og når de skal hjem skal de sige farvel til køkkenvagten, der så streger dem. Det er vigtigt, at børnene siger rigtig farvel til køkkenvagten, fordi køkkenvagten hele tiden skal holde styr på, hvem der er her.

Hvis jeres barn har det dårligt eller er kommet til skade, kontakter køkkenvagten jer under mottoet: ”Hellere ringe en gang for meget end en gang for lidt”

Vi vil gerne bede jer om at melde til os, når jeres børn er syge eller holder fri. I kan ringe eller sende sms til os på vores telefon: 49281181 / 25311181 eller f.eks. skrive det på morgenindkrydsningssedlen. Det sparer SFO-personalet for en masse tid og besvær med at skulle lede efter barnet!

Gps-billeder:

I gangen ved vores køkken har vi en magnettavle, hvor der hænger billeder af alle børnene. Her skal børnene flytte deres billede, når de kommer fra skole, og igen når de går hjem. I løbet af dagen flytter børnene rundt på deres billede for at markere, hvor de befinder sig henne, hvis de forlader huset, så vi ved, hvor de befinder sig.

Usynlige grænser:

Vi har ikke noget hegn omkring Fælleshusets udendørs arealer. Men vi har regler om, hvor de forskellige klassetrin må færdes. Jo ældre børnene er, des mere bevægelsesfrihed har de. Se evt. oversigten ved Gps-billederne.

Vores legeplads ligger lige uden for huset og i forbindelse med Tikøbs idrætsbaner, som vi bruger rigtig meget.

Børnene har på særlige tidspunkter mulighed for at lege i den nederste skolegård og på børnehavens legeplads.

Fødselsdage:

Normalt holder barnet fødselsdag i skolen for sin egen klasse, og så er det op til den enkelte familie, hvordan de vil fejre dagen privat med kammeraterne.

Fælleshuset holder fødselsdagshygge den sidste fredag i måneden, for alle de børn der har haft fødselsdag i løbet af måneden. Dette fejres, ved at vi serverer lidt godt til eftermiddagsmaden.

Præstegårdsvej 19A
3080, Tikøb