Aktiviteter i Tikøb Klub

Vi har de dejligste muligheder for bevægelse. Bevægelse styrker de kognitive processer, som forudsætter læring.

Bevægelse styrker både motorikken, koncentrationsevnen og det styrker relationer. Børnene i klubben bevæger sig dagligt rigtig meget og dette støtter vi dem i. Vores hus (hangaren) er bygget til at man kan udfolde sig med vores mange udendørs redskaber såsom rulleskøjter, skateboard og løbehjul. Det er tilladt at medbringe dette hjemmefra også. Derudover har vi hallen overfor os, som vi deler med skolen, TIF, børnehaven og SFO´en, så det er på bestemte tidspunkter vi har denne. Endvidere har vi banen, nede ved SFO´en hvor vi kan spille fodbold, rundbold, sneboldkamp, vandkamp osv. Vi har også skoven tæt på os, dog kommer denne mest i brug til vores klubaftner.

I klubben er der tilbud til forskellige spillekonsoler. Der er ikke nogen fast plan på hvor længe man må spille, da vi gerne vil have at børnene skal kunne finde ud af dette selv imellem hinanden. De er gode til at forhandle om deres spilletider, og de voksne er tit klar over om det er de samme der sidder hele dagen, hvortil vi appellerer til en lille lufter i skolegården eller på banen.

Der er endvidere masser plads til at kreative fantasier og ideer kan blive udviklet, i form af maling, klip, klistre, sy m.m, da vi har rigtig mange materialer som børnene gerne må tage. Vi har også de lidt dyrere materialer på vores depot, som gerne må bruges, men her skal børnene først fortælle deres ideer før de kommer i brug. Vi producerer også warhammervåben, til stor glæde for drengene, men også en del piger. Vi har mulighed for at bruge SFO´ens træværksted, og til tider skiller vi vores gamle radioer, playstations eller andet, når det ikke virker, for at se om vi selv kan lave det igen. Vi er meget kreative på børnenes niveau. Børnene har evnen til at skabe, og dette skaber udvikling. Vi mener, at kreativiteten både kan komme til udtryk i produkter men bestemt også i selve processen.

Vi holder ca. 4 fester om året, som tit er baseret på traditioner. Fx fastelavnsfest, julefest osv.

Præstegårdsvej 19A
3080, Tikøb